Om COWCURTS BAKGRUND

Curt Oscar Wallerud föddes på Vallby Gård, 1931, mitt i Kreugereländet och arbetslösheten, norr om staden, bortom museet. Jordbruksägorna gick då ändå fram till Drottninggatan.


Curt lade grunden till sitt konstnärskap i frivilliga slöjden i källaren under gymnasietiden vid Västerås Högre Allmänna Läroverk, som Rudbeckianska skolan hette på den tiden. Han utvecklade sina talanger genom att ta studenten i sagda läroverk 1951 och ta sig igenom seminariet i Uppsala."DAGENS COW"

"COW är populär bland vlt:s läsare. Det fick både han och personalen i vlt:s kundservice svart på vitt på vid lunchtid i dag. COW:s jubileumsbok sålde slut."


Läs hela artikeln i VLT


Henrik Dorsin berättar kort om sin Syokonsulent C.O. Wallerud i sitt sommar-program i radio. Låten "Får man skämta om vad som helst" (55 min in i programmet). Vill du lyssna klicka på länken nedan.


Lyssna på Henrik Dorsin som sommarpratareBosatt på Lidingö


Därifrån flyttade han raskt till Bodals skola på Lidingö där han jobbade som yrkesvalslärare och undervisade i historia och samhällskunskap. Detta hindrade honom inte från att skriva revytexter åt Martin Ljung, eller att göra revyer och TV-program tillsammans med Hans Widmark.


"Jag började som skribent på Västmanlands läns tidning på sextiotalet. Då skrev jag mest på Revysidan, som det hette på den tiden. Två av mina böcker är baserade på materialet från den tiden. Min huvudsyssla är teckningen, böckerna är egentligen bara något jag gör vid sidan om, på kul."CURTS CV

Konstutbildning Västerås 1949-51

Lärarutbildning Uppsala 1952-54

Lärartjänst Lidingö 1954-1996

Tecknare i Expressen 1970-1985

Tecknare i Svenska Dagbladet 1987

Daglig tecknare i Vestmanlands Läns Tidning sedan 1959Copyright © All Rights Reserved -  COW - Curt O Wallerud